фактори що впливають на розвиток інфекційного процесу

фактори що впливають на розвиток інфекційного процесу


ІНФЕКЦІЯ ТА ЇЇ ПОШИРЕННЯ: Під словом «інфекція» мається на увазі або зараження організму, або настало в результаті зараження інфекційне захворювання. Інфекційне захворювання - це процес, що виникає в результаті взаємодії хвороботворних мікробів з сприйнятливим - - - Медична Бібліотека на веб-сайті medbib.in.ua


1. Які шкідливі фактори можуть загрожувати майбутньому плоду? 2.Як впливає на зародок і плод вживання батьками алкогольних напоїв? 3. Як впливає на зародок і плод тютюнопаління майбутніх батьків? 4. До чого приводить наркотичне отруєння? 5. Як можуть вплинути на розвиток зародка венеричні хвороби? 6.Чим небезпечно для майбутнього плодарадіактивне випромінювання ? 7. Як відбувається зараження СНІДом?  Опорний конспект. Тема: Вплив способу життя матері і батька на розвиток майбутнього. зародка і плода. Мета: розглянутифактори, які шкодять здоров´ю зародка, їх вплив на майбутній плод і заходи запобігання. План. Фактори, що впливають на розвиток зародка. 2. Методи профілактики зараження СНІДом .


Темпи розвитку ВІЛ-інфекції залежать від багатьох факторів, далеко не усі з них відомі медицині. Проте, можна говорити про деякі причини більш швидкого розвитку цього захворювання. Одні з них неможливо контролювати, на інші ж можуть вплинути не тільки лікарі, але і самі люди з ВІЛ.  Самі по собі вони не викликають захворювання, але можуть впливати на те, як швидко чи повільно розвивається ВІЛ-інфекція. Шлях передачі ВІЛ Існують суперечливі дані про те, чи дійсно розвиток СНІДу якось пов’язаний зі шляхом передачі вірусу. Нині більшість вчених вважають, що значення має не сам шлях передачі ВІЛ, а те, що може бути з цим пов’язане.


ПАТОГЕННІСТЬ І ВІРУЛЕНТНІСТЬ МІКРООРГАНІЗМІВ - ІНФЕКЦІЯ ТА ІНФЕКЦІЙНИЙ ПРОЦЕС - Підручник охоплює систематизоване викладення основних розділів курсу мікробіології: історичні відомості та розвиток мікробіологічної науки, морфологія та будова бактеріальної клітини, ріст і розмноження, генетика бактерій, метаболізм мікроорганізмів, особливості фізіології анаеробних мікроорганізмів, систематика мікроорганізмів, мікроорганізми і довкілля, роль мікроорганізмів у кругообігу речовин у природі, інфекція та інфекційний процес, антибіотики, використання мікроорганізмів людиною


СЕПСИС (генералізована гнійна інфекція) - загальна важке інфекційне захворювання, що виникає внаслідок поширення інфекції з первинного вогнища у зв'язку з порушенням механізмів місцевого та загального імунітету.  Роль оточуючого середовища та соціальних факторів.Інфекційний процес залежить від фізичних, хімічних, біологічних, соціальних факторів.  На сприйнятливість до інфекційних хвороб впливають такі соматичні захворювання: діабет, розлади ендокринних залоз, захворювання нирок, печінки, кровотворної системи.  Бактеріємія – стан, при якому бактерії у ході розвитку інфекційного процесу можуть надходити в кров і розноситись по всьому організму.


“інфекція” або “інфекційний процес” – це сукупність патологічних, адаптаційно-пристосувальних і репараційних реакцій, що виникають та розвиваються в макроорганізмі внаслідок конкурентної взаємодії з патогенними або за певних умов умовно-патогенними вірусами, бактеріями та грибами, що призводить до порушення внутрішнього середовища і фізіологічних функцій організму.  Для розвитку інфекційного процесу обов'язковими є три компоненти  По-перше, власне патогенний мікроорганізм, який безпосередньо викликає інфекційний процес, визначає його специфічність, впливає на перебіг захворювання.  Під впливом різноманітних факторів, що знижують резистентність макроорганізму (зокрема


Інфекційний процес. — комплекс взаємних пристосувальних реакцій у відповідь на проникнення та розмноження патогенного мікроорганізму в макроорганізмі, скерований на відновлення порушеного гомеостазу та біологічної рівноваги з навколишнім середовищем. Характер клініко-морфологічних змін при інфекційних захворюваннях залежить від  Патогенність мікроорганізмів визначається наступними факторами: Вірулентністю – ступенем хвороботворності. Токсичністю – спроможністю утворювати різноманітні токсини.  Загальні ознаки інфекційного процесу. Кожне захворювання має свого збудника. Збудник проникає через «вхідні ворота».


Внутрішньолікарняна інфекція – це будь-яке клінічно виражене захворювання мікробної етіології, яке вражає хворого під час госпіталізації або відвідування лікувальних установ, а також медперсонал в процесі його професійної діяльності, незалежно від того, виявляються чи не виявляються симптоми цього захворювання під час знаходження даних осіб в лікувальному закладі (до 3-х днів після виписки зі стаціонару).  – порушення роботи стаціонару, аж до тимчасового закриття; – збільшення часу перебування хворого в стаціонарі (в середньому один випадок ВЛІ подовжує термін перебування хворого в лікарні на 13–17 ліжко-днів); – додаткові витрати на лікування хворих, роботу персоналу і т.д.


Внутрішньолікарняна інфекція – це будь-яке клінічно виражене захворювання мікробної етіології, яке вражає хворого під час госпіталізації або відвідування лікувальних установ, а також медперсонал в процесі його професійної діяльності, незалежно від того, виявляються чи не виявляються симптоми цього захворювання під час знаходження даних осіб в лікувальному закладі (до 3-х днів після виписки зі стаціонару).  – порушення роботи стаціонару, аж до тимчасового закриття; – збільшення часу перебування хворого в стаціонарі (в середньому один випадок ВЛІ подовжує термін перебування хворого в лікарні на 13–17 ліжко-днів); – додаткові витрати на лікування хворих, роботу персоналу і т.д.


Інфекція - сукупність всіх біологічних явищ і процесів, що виникають в організмі при впровадженні і розмноженні в ньому мікроорганізмів, результат взаємин між макро-і мікроорганізмом у вигляді адаптаційних і патологічних процесів в організмі тобто інфекційного процесу. Інфекційна хвороба - найбільш виражена форма інфекційного процесу. У загальнобіологічному плані взаємини мікро-і макроорганізмів являють собою симбіоз (тобто співжиття), так як всі живі істоти співіснують в природі. Людина співіснує на планеті Земля з мікроорганізмами, рослинами, тваринами. Основними формами взаємодії мікро-і ма


Загальна характеристика інфекційного процесу, профілактика. Інфекцією, або інфекційним процесом, називається взаємодія патогенного мікроорганізму та макроорганізму, яка відбувається під впливом навколишнього середовища. Якщо в результаті взаємодії з патогенним мікроорганізмом порушуються фізіологічні функції і настає розлад життєдіяльності організму, то виникає інфекційна хвороба — одна з форм інфекційного процесу. Іншою формою інфекційного процесу є безсимптомна інфекція, або носійство (бактеріо- і вірусоносійство), при якому взаємодія мікро- і макроорганізму зовні нічим не проявляється, але


Інфекційний процес — це сукупність захисних фізіологічних, патологічних та імунологічних реакцій, які відбуваються в макроорганізмі у відповідь на дію патогенних мікроорганізмів. Інфекційна хвороба — це крайній ступінь розвитку інфекційного процесу, що проявляється характерними клінічними ознаками (симптомами), а також біохімічними, імунологічними, гістологічними та іншими змінами. Аналогічні процеси, які спричинюють в макроорганізмі найпростіші, називаються інвазіями.  Абортивна інфекція характеризується тим, що збудник проникає в макроорганізм, але не розмножується. Інфекційний процес обривається, а збудник рано чи пізно гине і виділяється з організму.


Проте в процесі еволюційного розвитку людини вироб.  Новонароджена дитина в процесі внутрішньоутробного розвитку і з грудним молоком після народження отримує від матері її антитіла до інфекцій, з якими вона стикалася до вагітності і під час виношування плоду. Кількість цих антитіл з часом зменшується, проте в більшості випадків їх достатньо для захисту на першому році життя дитини. Виявлення специфічних антитіл за допомогою антигенів (і зворотного взаємозв'язку) лежить в основі, так званих, імунологічних реакцій, що дозволяють діагностувати інфекційні захворювання, що знаходить дуже широке застосування у практичній медицині.


Зміст Зміст Основні поняття. Причини виникнення інфекцій. Механізми і шляхи передачі інфекції. Класифікація інфекційних хвороб. Основниепонятія. Причинывозникновенияинфекций. Фекально оральний механизмпроникновениявозбудителяиз кішечнікабольного черезгрязную почвунемитие руківоду і продуктипітанія черезрот в організмдругого людини.


Епідемічний процес - процес поширення інфекційної хвороби в людському колективі, що полягає у формуванні ланцюга епідемічних вогнищ, які послідовно виникають одне з одного. Епідемічне вогнище інфекційної хвороби - місце перебування джерела інфекції (хворого) і оточуюча його територія, в межах якої можливе поширення збудника хвороби, що обумовлене відповідними механізмами передачі.  Ефективний вплив на одну або кілька ланок епідемічного процесу призводить до зменшення числа інфекційних хвороб (профілактика інфекційних захворювань). Заходи щодо джерела інфекції (перша ланка епідемічного процесу).  Вплив на шляхи і фактори передачі інфекції (друга ланка епідемічного процесу).


Інфекція – процес проникнення хвороботворних мікроорганізмів в макроорганізм та його розмноження в ньому, це сукупність біологічних реакцій, якими макроорганізм відповідає на впроводження збудника. 4. Інфекційний процес – процес взаємодії мікроорганізма та організма людини, відповідна реакція колектива популяції на впровадження та циркуляцію в ній мікробних агентів. 5.  Розвиток інфекційного процесу залежить від: 1) властивості збудника 2) стану макроорганізму 3) умов навколишнього середовища. 9. Властивості збудників.  24. Властивості макроорганізму, що впливають на перебіг інфекційного процесу. Основной фактор – сприйнятливість до того чи другого збудника. 25.


Отже, поняття “інфекція” ширше, ніж поняття “інфекційний процес” та “інфекційна хвороба”. Виникнення і розвиток інфекційного процесу (хвороби) залежать від трьох факторів: ступеня патогенності мікроорганізму, імунологічної реактивності макроорганізму й умов зовнішнього і соціального середовищ. Роль мікроорганізму у виникненні й розвитку інфекційного процесу. Серед величезної маси мікроорганізмів, які населяють нашу планету, порівняно невелика кількість може спричиняти інфекційний процес. Вони називаються патогенними або хвороботворними. Решта (переважна більшість) відноситься до вільноіснуючих

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

как русифицировать cimco edit 8

3750 приказ мо рф

складаназлучаныя сказы з супраціўнымі злучнікамі урок