фінансова безпека сільськогосподарського підприємства

фінансова безпека сільськогосподарського підприємства


ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ Ю. І. Качанівська Здійснено теоретичне узагальнення та пропозиції щодо зміцнення рівня економічної безпеки сільськогосподарських підприємств. Зазначено, що визначальною умовою ефективного функціонування сільськогосподарського підприємства є підтримка його економічної безпеки.


13. Чупіс А.В. Фінансова безпека сільськогосподарських підприємств / А.В. Чупіс // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Фінанси і кредит». – 2009. – № 2. [Електронний ресурс].  Н.Я. Михаліцька. Фінансова безпека підприємств та її індикатори. Розглянуто теоретичні підходи до визначення поняття «фінансова безпека підприємства» та запропоновано авторське бачення змісту цієї ка-тегорії. Розкрито основні індикатори фінансової безпеки підприємства як підсистеми його економічної безпеки. Ключові слова: підприємство, фінансова безпека, загроза. Постановка проблеми.


Фінансова безпека суб'єкта господарювання на всіх стадіях підлягає впливу низки загроз. Загрозою реалізації головного фінансового інтересу підприємства є зниження ефективності його фінансової діяльності під деструктивною дією різних факторів та умов, які призводять його до зниження ринкової вартості в процесі забезпечення його фінансової безпеки. Механізм формування пріоритетних фінансових інтересів підприємства в процесі забезпечення фінансової безпеки повинен забезпечувати реалізацію його головного інтересу та враховувати особливості його фінансової діяльності й майбутнього розвитку. Да


Фінансова безпека сільськогосподарського підприємства характеризу-ється достатніми обсягами фінансових ресурсів, необхідних для відтворення виробництва та підтримки конкурентоспроможності підприємства. Основни-ми загрозами фінансовій безпеці є непередбачений дефіцит у фінансуванні, недоступність кредитних ресурсів, недостатній рівень державної підтримки тощо.


На особливу увагу заслуговує фінансова складова економічної безпеки сільськогосподарських підприємств. Сьо-годні одним з видів загроз економічній безпеці держави є деградація найбільш передових галузей національної економіки, що супроводжується обвальним про-ривом на українські внутрішні ринки імпортованої продукції.  Окремі її аспекти розглядалися як складова фінансово-економічного стану підприємства. Однак, посилення нега-тивних фінансових впливів в умовах економічної кризи спонукали до виокре-млення цієї проблеми в окремий напрям наукового дослідження.


Отже, фінансова безпека сільськогосподарських підприємств залежить від якісного управління прибутком, як основного джерела формування фінансового потенціалу сільськогосподарських підприємств. Бланк И.А. Управление финансовой безопасностью предприятия / И.А. Бланк. К.: Эльга, Ника-Центо, 2004 .


Охарактеризовано проблему відображення активів сільськогосподарських підприємств у фінансовій звітності. Проаналізовано вплив податкової політики на фінансову безпеку аграрної галузі. Вперше розкрито зміст новітньої обліково-фінансової технології підвищення інвестиційної привабливості та фінансової безпеки сільськогосподарських підприємств. Описано механізм її реалізації, що полягає в здійсненні оцінки та представлення у звітності найбільш значущих активів підприємства (земельні ділянки та права користування ними, основні засоби, інтелектуальна власність, біологічні активи та сільськогосподарс


Особливості кредитування сільськогосподарських підприємств в Україні ⚚ Про політику фінансування сільськогосподарських підприємств інвестиціями на http://propozitsiya.com.  Фінансове забезпечення сільськогосподарських підприємств. 12.08.2016. 9666.


У монографії досліджено економічну сутність і значення фінансової безпеки будівельного підприємства, обґрунтовано принципи організації системи фінансової безпеки будівельного підприємства в сучасних умовах господарювання. Запропоновані наукові підходи до визначення межі фінансової безпеки будівельних підприємств.  Ринкові умови господарювання в Україні характеризуються нестабільністю та невизначеністю, що вимагає значних зусиль з боку суб'єктів підприємництва, зокрема будівельних підприємств, для забезпечення необхідного рівня фінансової безпеки та ефективності функціонування. Після кризового періоду 2008-2009 рр. українська економіка поступово поліпшує показники свого розвитку.


Узагальнено питання економічної сутності фінансової безпеки підприємства в системі антикризового управління. Ключові слова: підприємство, економічна безпека, фінансова безпека, антикризове управління, показни-ки оцінки фінансової безпеки. Постановка проблеми. Економічні реформи, які відбуваються в Україні, є вагомими чинни-ками у становленні та розвитку підприємств, а економічна безпека підприємницької діяльності в умовах ринкової економіки є важливою скла-довою національної безпеки та конкурентоспро-можності країни.


Забезпечення фінансової безпеки означає захист фінансово-економічних інтересів підприємства, безперервний процес активного поповнення фінансових ресурсів, відповідно до взятих зобов’язань по відношенню до держави та партнерів з випуску конкурентоспроможної продукції, забезпечення доходів, необхідних для розвитку підприємства і збільшення бюджету підприємства. Згідно з [2, с. 15-16] сутнісні характеристики фінансової безпеки підприємства полягають у тому, що вона: – є одним з основних елементів економічної безпеки підприємства; – може бути охарактеризована за допомогою системи кількісних і


Забезпечення фінансової безпеки сільськогосподарських підприємств неможливе без фінансової підтримки з боку держави (надання державних дотацій, закупівля державою за відповідними цінами сільськогосподарської продукції та зменшення податкового тиску). Лише комплексні дії сільськогосподарських підприємств та держави, спрямовані на підтримання фінансової безпеки шляхом створення умов і вживання заходів для отримання прибутку необхідного рівня, забезпечать бажаний результат. Література. 1. Мазурок П.П. Дослідження ролі та стану наукових поглядів на трактування категорії ”прибуток” підприємств / П.


Фінансова безпека — захищеність фінансових інтересів суб'єктів господарювання на усіх рівнях фінансових відносин; забезпеченість домашніх господарств, підприємств, організацій і установ, регіонів, галузей, секторів економіки держави фінансовими ресурсами, здатність фінансової системи забезпечити ефективне функціонування економічної системи та стале економічне зростання.


Ключові слова: фінансова безпека АПК; фінансова безпека сільськогосподарського підприємства; фінансовий конфлікт; управління корпоративними ресурсами. Література. 1. ЗУ "Про національну безпеку України" (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2018). 2. Акофф о менеджменте / Пер. с англ. под ред. JI. А. Волковой — СПб.


Дієвість фінансової безпеки аграрних підприємств потребує належного інформаційного забезпечення, під яким розуміють сукупність документів і даних, які в них знаходяться, а також методів і засобів їх одержання, організації зберігання й обробки. [5, с.136 ]. В сучасних умовах інформація виступає рушієм будь-якого бізнесу.  5. Мікуліна М.О. Фінансова безпека розвитку сільськогосподарських формувань/ М.О. Мікуліна, Ю.В. Скрипник // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Фінанси і кредит». – 2007. – №2. – с. 132-137. 6. Навроцький С. Систематизація ризиків сільськогосподарських підприємств / С. Навроцький // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


У статті проаналізовано методологію визначення економічної безпеки та визначено її місце в загальній стратегії функціонування підприємства. Проаналізовано структуру та зміст функціональних складових економічної безпеки підприємства та обґрунтовано їх значення для забезпечення підвищення ефективності діяльності сільськогосподарських


На сьогодні сільськогосподарські підприємства України перебувають в надскладних умовах, багато з них використовують застаріле обладнання, до цього часу невирішені земельні питання, наявність великої заборгованості, сезонний характер діяльності, що змушує шукати шляхи їх фінансового убезпечення. Поняття „фінансова безпека” як самостійний об’єкт управління є відносно нове та маловивчене, введене в науковий обіг лише в останньому десятилітті.  Фінансова безпека – це поняття, що уміщує комплекс методів, засобів і заходів захисту економічних інтересів держави на макрорівні, корпоративних структур, фінансової діяльності суб'єктів господарювання на мікрорівні.


Екологічна безпека. Рис. 1. Складові економічної безпеки сільськогосподарських підприємств. Дотримання економічної безпеки сільськогосподарського підприємства передбачає досягнення стійкого стану, при якому, система економічної безпеки з реактивною швидкістю нейтралізує наслідки внутрішніх чи зовнішніх загроз або мінімізує їх прояв на будь-яку із складових: кадрову, екологічну, ринкову, фінансову, техніко-технологічну, енергетичну, виробничу, інформаційну та правову безпеку.  Рівень забезпечення фінансової безпеки розраховується на підставі аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства, та відображає рівень забезпеченості підприємства власними фінансовими ресурсами.


Отже, можна сказати, що фінансова безпека підприємства – це складова економічної безпеки підприємства, яка полягає у наявності такого його фінансового стану, який характеризується: збалансованістю і якістю фінансових інструментів, технологій і послуг; стійкістю до. загроз; здатністю підприємства забезпечувати реалізацію фінансових. інтересів. Можна визначити такі фактори фінансової безпеки суб’єкта. господарювання  На сьогодні питання методології формування фінансової безпеки. суб'єктів підприємництва, на відміну, скажімо, від фінансової безпеки. банків, страхових компаній, є недостатньо розробленими. Тому на нашу. думку, необхідно більше уваги приділяти питанням впровадження.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

как русифицировать cimco edit 8

3750 приказ мо рф

складаназлучаныя сказы з супраціўнымі злучнікамі урок