тема 4 докази та доказування в господарському процесі

тема 4 докази та доказування в господарському процесі


Співвідношення доказів та доказування. 3. Види доказів. 4. Витребування, огляд та дослідження доказів. 5. Оцінка доказів. 6. Забезпечення доказів: поняття та порядок. 7. Експертний висновок в процесі доказування. Задача 1. КБ «Грошовий потік» звернулося до господарського суду з позовом до ТОВ «Будсервіс» про сплату відсотків за користування кредитом у розмірі, що перевищує визначений договором. КБ «Грошовий потік» обґрунтував дану вимогу тим, що договором закріплено право банку змінювати процентну ставку в односторонньому порядку у випадку зміни облікової ставки Національного банку України.


Поняття доказування та етапи доказування в адміністративному процесі. Доказування в адміністративному процесі – це врегульована процесуальним законодавством, підпорядкована законам логіки та психологічним процесам  2) визначення заінтересованих осіб щодо доказів – сторони й інші заінтересовані особи зазначають докази, що підтверджують позов, тобто сторони не подають, а вказують на докази; 3) подання доказів – докази по справі подають сторони та інші особи, які беруть участь у розгляді справи, якщо ж поданих доказів недостатньо, то виникає п. 4; 4) збирання доказів судом за клопотанням осіб, які беруть участь у розгляді справи, або за своєю власною ініціативи


Адміністративний процес. Тема 5 Докази та доказування в адміністративному процесі. Конспект лекції. 5.1 Поняття адміністративно-процесуального доказування. 5.2 Джерела доказів у адміністративному процесі.  докази, фактичні дані, обов'язок доказування, доказування в адміністративному процесі, джерела доказів, письмові докази, речові докази, висновки експертів, предмет доказування, преюдиційні факти, загальновідомі обставини, визнані факти, прямі докази, непрямі докази, обвинувальні докази, виправдувальні докази, первісні докази, похідні докази, забезпечення доказів та адміністративних проваджень. 5.1 Поняття адміністративно-процесуального доказування.


ТЕМА 1 . Поняття і значення теорії доказів у ЦИВІЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ. Теорія доказів у цивільному процесі – це важлива частина науки цивільного процесу, яка займається вивченням процесу доказування підчас здійснення правосуддя по цивільних справах. Теорія доказів описує дійсно існуючий нормативний порядок доказування і його практичну реалізацію з врахуванням існуючих труднощів, протиріч, прогалин на практиці. Теорія доказів виходить з того, що немає речей „ в собі , недоступних для людської свідомості і їх правильному відображенню. Пізнати можна все.


Документи як джерела доказів у господарському процесі Загальна характеристика речових доказів у господарському процесі Поняття і зміст пояснень сторін, третіх осіб як засобів доказування в господарському процесі. Пояснення посадових осіб та інших працівників підприємств, установ, організацій, державних та інших органів 2.4. Експертиза як засіб доказування в господарському процесі Висновки до розділу 2. РОЗДІЛ 3 СПЕЦИФІКА ДОКАЗУВАННЯ В ГОСПОДАРСЬКОМУ ПРОЦЕСІ 3.1. Забезпечення процесу доказування джерелами доказової інформації (способи збирання, розподіл обов'язків по доказуванню) 3.2. Поня


Особливості застосування доказів в господарському процесі. Докази завжди були й залишаються центральним правовим інститутом господарського процесу, тому в період реформування останнього зростає потреба вивчення доказів і доказування з метою вдосконалення їх правового регулювання. Саме тому переорієнтація українського господарського процесу на активність сторін на всіх стадіях господарського процесу, розвиток його змагальних начал вимагають переосмислення багатьох аспектів доказування.  Метою даної роботи є з’ясування правової природи судового доказування та особливостей використання доказів у господарському процесі.


1. Поняття доказування в господарському процесі. Суб'єкти доказування. Розподіл обов'язків по доказуванню.  Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Належність доказів - спроможність фактичних даних містити інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування, слугувати аргументами у процесі встановлення об’єктивної істини. Під належністю розуміється наявність об’єктивного зв’язку між змістом судових доказів і самими фактами, що є об’єктом судового пізнання.


Співвідношення доказів та доказування.; Господарське процесуальне право; Господарське процесуальне право - це сукупність правових норм, що регулюють діяльність господарського суду та інших заінтересованих суб\'єктів, пов\'язану із здійсненням правосуддя у справах, віднесених до відання господарських судів.  Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу». Треушников М.К. відзначає, що судове доказування - це врегульований нормами процесуального права шлях (перехід) від імовірних суджень до щирого знання, що забезпечує винесення обґрунтованих і законних судових рішень як у судах загальної юрисдикції, так і в господарських судах.


Співвідношення доказів та доказування.; Господарське процесуальне право; Господарське процесуальне право - це сукупність правових норм, що регулюють діяльність господарського суду та інших заінтересованих суб\'єктів, пов\'язану із здійсненням правосуддя у справах, віднесених до відання господарських судів.  Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу». Треушников М.К. відзначає, що судове доказування - це врегульований нормами процесуального права шлях (перехід) від імовірних суджень до щирого знання, що забезпечує винесення обґрунтованих і законних судових рішень як у судах загальної юрисдикції, так і в господарських судах.


^ ТЕМА 6. Докази в господарському суді. Контрольні запитання. 1. Які види доказів застосовуються, використовуються в господарському процесі? 2. Що визначає якісні характеристики доказів? 3. Які вимоги висуваються до висновку судового експерта? 4. Дайте порівняльну характеристику письмових і речових доказів. 5. Якими є підстави для оцінки доказів господарським судом? Тести. 1. Доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд встановлює: 1) наявність обставин; 2) відсутність обставин  5) уповноважена особа. ^ 4. Докази до господарського суду подають: 1) позивач; 2) відповідач


Дока́зування — розумова і практична діяльність компетентних учасників процесуальних відносин, що полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для правильного вирішення справи. Метою доказування є встановлення істини у конкретній справі і вирішення спору між сторонами. Доказування включає в себе дві невід'ємних складових. З однієї сторони, це діяльність суду та інших уповноважених осіб, врегульована процесуальним законодавством (процесуальна форма)


Діяльність суб’єктів доказування в господарському процесі з обґрунтуванням обставин справи з метою його вирішення і становить процес доказування. Таким чином, доказування в господарському процесі — це логіко-практична діяльність осіб, які беруть участь у справі.  Суттєве значення має питання про те, хто несе обов’язок доказування та подання доказів. За загальним правилом кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень (ст. 33 ГПК). Докази подаються сторонами та іншими учасниками господарського процесу. Але, оскільки суд сам визначає предмет доказування, він має право впливати на обсяг доказування.


Реферат на тему: Докази і доказування в цивільному процесі Ця тема займає дуже важливе місце в теорії і практиці цивільного процесуального права.  Приступаючи до вивчення даної теми ми ставимо собі за мету навчитися визначати предмет доказування по окремих категоріях цивільних справ, визначати належність доказів до справи і допустимість засобів доказування по справі, навчитися оцінювати наявні в справі докази і правильно визначати види судових доказів.


4.4. Належність доказів і допустимість засобів доказування: Сторони в господарському процесі вільні в наданні господарському суду своїх доказів і доведенні їх переконливості. Проте, вирішуючи питання щодо доказів, господарські суди виходять з того, що важливе практичне значення для правильного та -


ДОКАЗИ ТА ДОКАЗУВАННЯ - § 2. Доказування. Рейтинг пользователей: / 0 Худший Лучший. Гражданское процессуальное право - Цивільний процес (А.В. Андрушко, Ю.В. Білоусов).  Доказування в цивільному процесі включає в себе дві невід’ємних складових. З однієї сторони це є діяльність суду та осіб, які беруть участь у справі, врегульована процесуальним законодавством (процесуальна форма), з іншої – пізнавальна (розумова), що відповідає законам логіки. Тому доказуванням є діяльністю, яка врегульована цивільним процесуальним законодавством і спрямована на з’ясування дійсних обставин справи, прав і обов’язків сторін, встановлення певних обставин шляхом зазначення про докази, їх збором, подання, дослідження та оцінки.


Докази і доказування в процесі – дуже важлива тема і для теоретиків-правознавців, і для практичних працівників у галузі права.  доказів у господарському процесі щодо допустимості доказів, підстав звільнення від доказування та ін., що відрізняє даний вид судочинства від кримінального та цивільного; • сформулювати методи і підходи у господарському доказовому процесуальному праві, які відповідають вимогам сьогодення, надати рекомендації щодо внесення змін та доповнень у чинне господарське процесуальне законодавство України щодо вирішення важливіших проблем доказування та вдосконалення процесу використання окремих видів доказів у господарському судочинстві.


Будь-який цивільний процес базується на процесі доказування та доведення, що неодмінно позначається на остаточному результаті - рішенні суду. Правильно і юридично грамотно довести права у суді можуть лише фахівці, а принцип змагальності передбачає посилення конкуренції серед юристів.  Докази і доказування у цивільному судочинстві є необхідним інститутом для обґрунтованого і законного рішення суду. Питання пов’язане з доказами і доказуванням стає у центрі усього цивільного процесу, адже в ньому вирішаються спірні правовідносини, або факти, які мають юридичне значення. Тобто суд не повинен займатися переливанням з пустого у порожне, а здійснювати реальну діяльність, яка приноситиме результат.


1. Поняття та ознаки доказів в господарському процесі. 2. Поняття доказування. Співвідношення доказів та доказування. 3. Види доказів. 4. Витребування, огляд та дослідження доказів. 5. Оцінка доказів. 6. Забезпечення доказів: поняття та порядок. 7. Експертний висновок в процесі доказування. Задача 1: У квітні 2005 р. ТОВ “Д” та ВАТ “С” уклали договір купівлі-продажу гідравлічного крану.  Визначте поняття та особливості доказів та доказування за проектами ГПК та КГС. Завдання 2: Складіть зразок клопотання про залучення (витребування) письмового доказу, речового доказу, експертного висновку, тощо.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

как русифицировать cimco edit 8

3750 приказ мо рф

check you архив фото