уроки географії 6 клас.світовий океан та його частини

уроки географії 6 клас.світовий океан та його частини


Новоекономічна загальноосвітня школа І –ІІІ ступенів. Красноармійської районної ради. Донецької області. Відкритий урок у 6 класі. Тема: Світовий океан та його частини: океани, моря, Затоки, протоки, суходіл в океані. Урок розробила вчитель географії. Варфоломєєва Г. М. (Вища категорія, звання «Старший вчитель»). 2013 р. Тема уроку: Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки, суходіл в океані. Мета уроку: продовжувати формувати поняття «гідросфера» та її складові частини ; дати загальну характеристику складових частин Світового океану; поглибити та систематизувати знання про


Що є складовими Світового океану? Скільки океанів на планеті? Назвати і показати океани.  МЕТА УРОКУ: Поглибити і систематизувати знання про Світовий океан; Вивчити властивості вод Світового океану; Познайомити з поняттями: айсберги, водні маси, проміле. Познайомитися з водними масами та їх типами; Удосконалити практичні уміння та навички працювати з картою. 20 слайд. Описание слайда


СВІТОВИЙ ОКЕАН - 6 КЛАС - УРОК ГЕОГРАФІЇ Збірка нестандартних уроків - ГЕОГРАФІЯ - конспекти уроків - План уроку - Конспект уроку - Плани уроків - розробки уроків з географія. ГІДРОСФЕРА.  Мета: закріпити знання учнів про частини Світового океану, перевірити засвоєння учнями знань основних понять теми, вдосконалити вміння знаходити об’єкти на карті; сформувати інтерес і любов до географії, до знань взагалі; формувати вміння працювати колективно, почуття дружньої взаємодопомоги. Обладнання: карти півкуль, атласи. Тип уроку: узагальнююче повторення та контроль знань. форма проведення: урок-конкурс. ХІД УРОКУ.


Відкритий урок з географії в 6 класі. «Світовий океан та його частини». Підготувала: Вчитель географії Гончарова Л.М. Харків-2015. Тема:Світовий океан та його частини Мета: узагальнити та систематизувати знання учнів;поглибити знання учнів про Світовий океан та його частини;закріпити практичні навички роботи з географічним атласом, контурною картою,географічною картою;розвивати творчі здібності учнів; розвивати вміння працювати в групах;виховувати дбайливе ставлення до природних ресурсів Землі Тип уроку:закріплення знань,умінь і навичок. Вид уроку:гра «Брейн-ринг». Обладнання: фізична карта св


Мета уроку: - ознайомитись з основними частинами Світового океану та вивчити їх розміщення на планеті; -розширювати світогляд , формувати навички роботи з різними джерелами знань, розвивати навички добору і опрацювання отриманої інформації; -виховувати в собі зацікавлення до природи та дбайливе ставлення до неї. Слайд 3. Актуалізація опірних знань. Світовий океан та його океани. Моря в Світовому океані. Затоки. Протоки Суходіл в Світовому океані. Підсумки уроку. Проблемне питання: чи заслуговує планета земля називатися блакитною планетою? Слайд 4.


Світовий океан - унікальний витвір природи, колиска життя на Землі , а також джерело різноманітних ресурсів. Він становить основну частину гідросфери (96,5%), покриваючи 71% поверхні нашої планети. В залежності від особливостей його будови у Світовому океані розрізняють океан, моря, затоки, протоки. До вашої уваги скрайб- презентація про Світовий океан та його частини. Дані інтерактивні вправи допоможуть вам краще вивчити номенклатуру Світового океану. Вправа "Моря Світового океану". Море - це частина океану, відокремлена від нього суходолом, островами або підводним підняттям.


Мета: сформувати систему знань про Світовий океан та його частини; ознайомити учнів та навчити працювати з картою океанів; розвивати практичні навички працювати з контурними картами; виховувати любов до навколишнього середовища; активізувати цікавість до предмету географії. Обладнання: фізична карта світу, підручники, атлас, індивідуальні папки із завданням, опорні схеми, сигнальні картки, настінна контурна карта, глобуси, ТЗН. Тип уроку: комбінований. Поняття: Світовий океан, море, затоки, протоки, материк, острів, архіпелаг, півострів.


Тема уроку: Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки, суходіл в океані. Мета уроку: продовжувати формувати поняття «гідросфера» та її складові частини ; дати загальну характеристику складових частин Світового океану; поглибити та систематизувати знання про материки й острови; розвивати первинні практичні навички визначати географічне положення океанів та його складових; формувати практичні навички роботи з географічним атласом, географічною картою, підручником; виховувати бережливе, господарське ставлення до природи, розуміння її краси та неповторності.  Саме Світовий океан та його частини ми будемо вивчати на сьогоднішньому уроці.  Довгань Г.Д. Уроки географії у 6 класі.


Тема уроку: «Частини Світового океану. Морські подорожі в романі Жуль Верна «П’ятнадцятирічний капітан» дають можливість учням узагальнити та закріпити знання, вміння, навички , отримані під час вивчення теми «Світовий океан»; навчати орієнтуватися в тексті художнього твору; продовжувати формувати навички роботи з фізичною картою світу; удосконалювати навички текстуального аналізу; розвивати емоційність учнів, пам'ять, увагу, цікавість до предметів географія та світова література та інших предметів.


На этом уроке вы узнаете, что входит в понятие Мировой океан и каковы его части. Насколько он велик? Можно ли совершить непрерывное путешествие по его водам? Какой океан самый большой по занимаемой площади? Ответы на эти и другие вопросы вы получите, прослушав увлекательную лекцию преподавателя.


Презентація з географії на тему "Світовий океан" (6 клас). Скачать материал. ‹‹ ‹ 1 из 31.  Світовий океан – безперервна водна оболонка землі, що оточує материки й острови і має свій особливий сольовий склад схема розподілу площ світового океану та суходолу на землі 71 % 29% у північній півкулі на частку водної поверхні припадає 60,6 %, а в південній – 81 % 360,7 млн. км2 149,4 млн. км2. № слайда 3.  Значна його частина розташована в Південній півкулі,на півночі він обмежений Євразією і тому не сполучається з Північним Льодовитим океаном. На півдні Індійський океан зазнає охолоджувального впливу Антарктиди.


6 клас № 1 Гідросфера. Частини Світового океану. Тема: Гідросфера. Загальна кількість води на Землі, її розподіл між частинами гідросфери (ГІДРОСФЕРА ТА ЇЇ ОСНОВНІ ЧАСТИНИ). ПРИГАДАЙТЕ. Які оболонки Землі ми вже вивчили?  Індійський океан менший від Атлантичного. Його площа становить 1/5 частини Світового океану, на ній можна розмістити Африку і дві Америки. Північний Льодовитий океан найменший, він у 14 разів менший за Тихий.  Протока – це частина Світового океану, яка з'єднує будь-які водні об’єкти Світового океану та роз’єднує певні ділянки суходолу. Наприклад Керченська протока роз’єднує Керченський та Таманський півострови, але з’єднує Чорне та Азовське моря.


Географія, 6 клас, тема «Життя в морях та океанах. Океан та людина». Доброго дня, шановні батьки, вчителі та учні й учениці шостого класу! Оскільки карантин, то ми продовжуємо працювати дистанційно. Протягом карантину у нас «випадає» 5 уроків, тому усі матеріали до уроків ми розміщуватимемо на нашому сайті. Отож, пропонуємо вам заняття на тему: «Життя в морях та океанах. Океан та людина» Виконайте завдання: 1. Опрацюйте параграфи 45, 46 підручника (автори В.М. Бойко, С.В. Міхелі).


Пропонуємо дистанційне навчання в 6 класі з теми: «Життя в морях та океанах. Океан та людина».  Таємниці Світового океану. У Тихому Науковці виявили сміттєвий континент площею, як чотири України. Презентація до уроку: «Багатство вод Світового океану». 3. Доповнити у зошиті таблицю, користуючись матеріалом із підручника. Життя у Світовому океані. Групи організмів. Область поширення. Приклади. Планктон. Населяють поверхню та товщу води і яких переносять хвилі і течії. Дрібні водорості, черв’яки, рачки, креветки, медузи. Нектон.


Конспекти уроків 6 клас. Усі уроки географії 6 клас. Життя в океанах і морях. Багатства вод Світового океану. Океан та людина. [ Викачати з сервера (36.5Kb) ] /2148_6_49.docx. Властивості вод Світового океану Рухи води в Океані.  Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки. [ Викачати з сервера (21.2Kb) ]. Загальна кількість води на Землі, її розподіл між частинами гідросфери. [ Викачати з сервера (15.4Kb) ]. АТМОСФЕРА.


Головна » Файли » Конспекти уроків географія 6 клас нова програма. Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки. [ Викачати з сервера (21.2 Kb) ]. 20.01.2015, 23:38. УРОК 47. Категорія: Конспекти уроків географія 6 клас нова програма | Додав: AllaM | Теги: Переглядів: 2316 | Завантажень: 731 | Рейтинг: 0.0/0. Всього коментарів: 0.  Навчальні програми. Написання довідок. Аналіз уроку. Довідники для завуча. Внутрішкільний контроль.


Дорогі діти! Вашій увазі пропонується додатковий матеріал до вивчення теми "БАГАТСТВА ВОД СВІТОВОГО ОКЕАНУ". Розділ 1 "ЖИТТЯ В ОКЕАНІ". Учені стверджують, що в поверхневих, серединних і глибинних шарах океанічних вод мешкає більше 200 000 видів організмів. Життя в океані розподілене нерівномірно, найбільш насиченими рослинами і тваринами є прибережні місця завглибшки до 200 м , ці місця добре освітлюються і прогріваються сонячним світлом, яке необхідне водоростям для існування. Усі живі організми, що заселяють Океан, залежно від умов їх існування та способу життя умовно под


Світовий океан та його частини: океани, моря, затоки, протоки. Шкала глибин, визначення глибин океанів і морів. Розробка уроку.  Урок № 1. Географія як наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію природи і людства. Значення географічних знань та вмінь. Основні друковані та електронні джерела географічної інформації, їхнє значення.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

как русифицировать cimco edit 8

check you архив фото

3750 приказ мо рф